Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

4η Πεζοπορία Οξύνειας στον Άγιο Χριστόφορο

  Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε και η 4η πεζοπορική διαδρομή προς τον Άγιο Χριστόφορο αυτή την φορά, αφού ούτε η  χαμηλή θερμοκρασία το πρωί της Δευτέρας 2 Ιανουαρίου 2017 φόβισε τους κατοίκους του χωριού μας. Κατά την αναχώρηση στην ηλιόλουστη κατά τα άλλα ημέρα η θερμοκρασία ήταν μείον δύο ( -2 ) βαθμούς Κελσίου.
   Συμμετείχαν 58 πεζοπόροι και άλλοι δέκα ήρθαν με τα αυτοκίνητά τους και τιμήσαμε όπως έπρεπε το ξωκλήσι μας, μας ευλόγησε και πάλι ο πάτερ Ιωάννης Κουβελάς, ο πολιτιστικός  σύλλογος Οξύνειας "Η Μερίτσα" μας πρόσφερε εδέσματα και ποτά για την αντιμετώπιση του ψύχους και ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Δημήτριος  Τσιλίκης μας συνόδευσε και πάλι σε όλη την διαδρομή με το αυτοκίνητό του, για τις πρώτες βοήθειες, που ευτυχώς δεν χρειάσθηκε να χορηγηθούν σε κανένα μας.
  Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν το Πάσχα θα κάνουμε την διαδρομή από την πλατεία του χωριού μας προς το μοναστήρι Σταγιάδων, μέσα από υπέροχη διαδρομή από την θέση "Καλόγερος",  που την κάναμε πρώτοι με τον Θανάση Ράπτη, Ζέτα Ράπτη, Γιώργο Καλαμπόκα κι εγώ το Πάσχα του 2015 και οι μοναχές δεν μας πίστευαν ότι περπατήσαμε από την Οξύνεια μέχρι εκεί.
Στο τέλος της σελίδας μπορείτε να δείτε και το σχετικό βίντεο.
















ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΟΞΥΝΕΙΑΣ 01 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

   
    Με κάθε μεγαλοπρέπεια τελέστηκε η θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου ανήμερα της πρωτοχρονιάς στο χωριό μας.
     Πλήθος συγχωριανών προσήλθε στον Ιερό Ναό της Παναγίας και φέτος άκουσαν και τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς από μαθητές κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας.
    Τυχερός φέτος στο φλουρί της βασιλόπιτας ήταν ο κ. Βασίλειος Σταμούλης, γείτονάς μου στο χωριό και πήρε δώρο μια εικόνα της Παναγίας, που πιστεύω να φέρει καλή τύχη  σε όλη την γειτονιά μας.
Ευχαριστούμε τον πάτερ Ιωάννη και το εκκλησιαστικό  συμβούλιο για την προετοιμασία που έκαναν μιας και στα παιδιά δόθηκαν ξεχωριστά δωράκια για το κάθε ένα που ήταν εκεί και για την βοήθεια στο μοίρασμα της βασιλόπιτας!
   Καλή χρονιά να έχουμε!  Παρακολουθήστε το βίντεο παρακάτω, στο τέλος της ανάρτησης!